Вашингтон:-Амбасада-Србије-на-Фестивалу-франкофоне-културе



(Last Updated On: April 11, 2023)

Амбасада Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама учествовала је на централној манифестацији Фестивала франкофоне културе у Вашингтону.

Свечаност под називом „La Grande Fête de la Francophonie“ одржана је у просторијама културног центра при Амбасади Француске у Вашингтону, а у организацији огранка Института Смитсонијан „The Smithsonian Associates“, фондације „Alliance Française“ и Амбасаде Француске.

Окупивши скоро 30 чланица, придружених чланица и посматрача Међународне организације Франкофоније, догађај је био прилика да све учеснице представе културну и историјску баштину, туристичку понуду, као и националну кухињу својих постојбина.

Амбасада у Вашингтону је, уз подршку Биљане Реган, колекционара традиционалног српског стваралаштва и оснивача овдашњег Удружења за промоцију и очување српске и балканске културе, представила српске народне ношње, уметничке предмете и рукотворине из свих крајева Србије. Посетиоцима су , такође, подељени промотивни и туристички материјали Туристичке организације Србије, као и разноврсни српски производи.

Фестивал Франкофоније у Вашингтону, који је ове године посетило више од 1400 посетилаца, традиционално се одржава од 2001. године у марту месецу и има за циљ обележавање различитости и богатства француског језика, културе и франкофоних заједница кроз низ културних догађаја и програма.

Read More