Вашингтон:-Амбасадор-Ђурић-одржао-предавање-на-Универзитету-Харвард(Last Updated On: February 16, 2023)

Aмбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић одржао је предавање на Универзитету Харвард на тему „Будућност Србије и Балкана“.

Обраћајући се студентима постдипломских студија на Факултету за јавну управу „Џон Ф. Кенеди“, професорима и представницима студентског Савета за професионални интерес у међународним односима при овом Универзитету, Ђурић је, између осталог, указао на драматичне промене у карактеру српске економије, убрзану модернизацију јавне управе и промењену парадигму српске политике са фокусом на убрзани развој и сарадњу са свим партнерима, а уз унапређење односа са САД као једним од кључних приоритета.

„Србија је данас у кључним сегментима своје политике окренута будућности. То је добра вест и знатно изван њених географских оквира. Будућност Србије јесте увек била и будућност Балкана, а будућност Балкана данас јесте у све ближој сарадњи. Темељ те будућности почива на интензивнијој економској сарадњи свих партнера у нашем региону, што, поред осталог, и јесте идеја водиља иницијативе „Отворени Балкан“ коју је председник Александар Вучић покренуо са лидерима Северне Македоније и Албаније“, подвукао је Ђурић.

Током боравка у Кембриџу у савезној држави Масачусетс, амбасадор Ђурић сусрео се и са директорком Центра за европске студије Универзитета Харвард Елејн Папуљас, са којом је разговарао о приоритетима наше земље и могућностима сарадње и размене студентског и наставног кадра.

Read More