Вашингтон:-Амбасадор-Ђурић-са-сенатором-Рикетсом



(Last Updated On: February 7, 2024)

Амбасадор Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић састао се са сенатором Питом Рикетсом, новоизабраним чланом Пододбора за Европу у Сенату САД, са којим је разговарао о актуелним политичким и безбедносним приликама у нашем региону.

Преневши сенатору Рикетсу забринутост наше стране због најновијих потеза Приштине и директних последица по Србе, амбасадор Ђурић је указао да наставак једностраних и неконструктивних одлука доводи до све већег удаљавања од преговарачког стола.

„Приоритет нам је наш народ и његов статус на Косову и Метохији. Провокативни потези Приштине засновани су на самовољи једног човека, чији је искључиви циљ прогон српског становништва из наше јужне покрајине“, подвукао је Ђурић.

Ђурић је подсетио саговорника да је Београд испунио сваку обавезу предвиђену свим досада потписаним споразумима и договорима, док Приштина већ скоро пуних 11 година не формира Заједницу српских општина и наставља да се супротставља свакој тежњи ка компромисном решењу.

Поред размене мишљења о међународним питањима у Европи и свету, амбасадор Ђурић је са сенатором Рикетсом разговарао и о све јачим економским односима Србије и САД, будућим перспективама иницијативе „Отворени Балкан“, као и о актуелним енергетским и инфраструктурним пројектима у нашој земљи.

Read More