Вашингтон:-Отворена-реновирана-резиденција-српског-амбасадора



(Last Updated On: October 19, 2023)

У Вашингтону је, уз присуство преко 300 угледних званица, свечано отворена реновирана зграда резиденције амбасадора Републике Србије у Сједињеним Америчким Државама.

Пожелевши добродошлицу присутнима, амбасадор Марко Ђурић истакао је да нова зграда резиденције представља симбол настојања, труда и жеље Србије, нашег државног руководства на челу са председником Александром Вучићем, за зближавањем, јачањем пријатељства, међусобног разумевања и учења, за разменом културних искустава, и стварањем нових економских могућности и нових веза између наших народа у сваком могућем смислу.

Изразио је и наду да ће резиденција остати као завештање наше генерације будућим поколењима и као место окупљања, не само Срба и Американаца, већ и људи свих нација јер, како је рекао, Вашингтон заслужује да буде глобално признат као престоница у којој се окупљају, разговарају, граде односе и сарађују чак 192 светске нације.

У културном делу програма наступило је Културно-уметничко друштво „Диоген“ из Београда са својим оркестром, а гостима су биле представљене и српске градске ношње с краја 19. и почетка 20. века из приватне колекције Биљане Реган, оснивача Удружења за очување балканске традиције и културе у САД.

Read More