Виљнус:-Амбасадор-Кошутић-предао-акредитиве-председнику-Литваније



(Last Updated On: February 9, 2023)

Амбасадор Републике Србије у Литванији на нерезиденцијалној основи Небојша Кошутић предао је акредитиве председнику Републике Литваније Гитанасу Науседи, на свечаној церемонији, која је тим поводом одржана у Виљнусу.

Током разговора приликом предаје акредитива било је речи о билaтeралним односима и начинима за унапређење истих. Констатовано је да је трговинска размена између две земље донекле повећана током претходне године, али да постоје потенцијали за њен додатни напредак.

Амбасадор Кошутић је захвалио на континуираној подршци Литваније Србији у домену европских интеграција, али и апеловао на саговорника да тај процес буде додатно интензивиран. Констатовано је и да је потребно интензивирати политички дијалог између две земље на свим нивоима, што би свакако допринело бољем међусобном разумевању.

Амбасадор Кошутић је упознао председника Науседу са тренутном ситуацијом на Косову и Метохији и детаљно му изложио позицију Србије с тим у вези, посебно наглашавајући потребу да принцип заштите територијалног интегритета држава мора важити у свим случајевима, без разлике.

Председник Науседа је изразио пуну подршку наставку процеса европских интеграција Србије, као и заинтересованост за интензивирање сарадње између две земље у свим областима.

Read More