Виљнус:-Посета-амбасадора-Кошутића-Литванији



(Last Updated On: September 18, 2023)

Амбасадор Републике Србије у Пољској и у Литванији (на нерезиденцијалниој основи) Небојша Кошутић посетио је Виљнус где је разговарао са замеником МИП Литваније Јовитом Нелиупшиене, председником спољнополитичког одбора Парламента Жигмантасом Павлионисом и бројним саговорницима из МИП и дипломатског кора.

Заједнички је констатовано да односи између две земље у свим областима треба да прате позитиван тренд присутан у кошарци и фудбалу, где између наших националних савеза и играча постоји ривалство али и одлична сарадња, пријатељство и бројни контакти.

На састанцима је био речи о потреби да политички контакти између двеју влада и парламената буду интензивирани а да се посебна пажња посвети развоју привредне сарадње. У разговорима су такође разматрана актуелна међународна кретања и размењени ставови о питањима од заједничког интереса.

Две стране су се сложиле да једнака примена међународног права у свим случајевима има велики значај за стабилизацију међународних прилика, као и да је политика проширења ЕУ као и промоција европских вредности веома значајна, како за регион западног Балкана, тако и за Европу у целини. Разговарало се и о сарадњи две земље у УН и другим међународним организацијама, поготово сада, уочи 78. заседања ГС УН у Њујорку.

Read More