(Last Updated On: October 16, 2020)

Програм пројекта ,,Културне мисије из Русије: Француска, Србија, Грчка, Кина“ је отворен у Руском центру за науку и културу у Београду. Овде је одржан низ манифестација: конференција за штампу, презентације пројеката, везаних за различите аспекте културе региона Русије, уметничка изложба и концерт класичне музике лауреата сверуских и међународних такмичења. У оквиру програма су за љубитеље руске кинематографије одржаване Вечери руског филма.

На позив руске стране, изложбену поставку је посетио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић. У знак захвалности за срдачан пријем пројекта у Србији организатори су уручили министру бисту Фјодора Достојевског на поклон председнику државе.

Према речима организатора: Руског националног комитета за црноморску економску сарадњу и издавачке куће „Границе Успеха“, пројекат је усмерен на успостављање међусобног разумевања, поштовања, сарадње и атмосфере искреног поверења између народа.

У Србији је пројекат представљен уз подршку Руског центра за науку и културу, а манифестације у оквиру његовог програма су поред Руског дома одржаване у Привредној комори Србије и Дому војске.

Original Article