Мадрид:-Свечани-пријем-поводом-Дана-државности-Републике-Србије-и-Дана-Војске-Србије



(Last Updated On: February 27, 2024)

Амбасада Републике Србије у Краљевини Шпанији, у сарадњи са Војним изасланством, приредила је у мадридском хотелу „InterContinental“ свечани пријем, поводом Дана државности Републике Србије и Дана Војске Србије.

Након интонирања химни Србије и Шпаније, амбасадорка Ирена Шарац је одржала говор у ком је истакла одличне билатералне односе, интензиван политички дијалог и успешну сарадњу Србије и Шпаније у различитим областима, посебно нагласивши захвалност Шпанији на принципијелној позицији у вези са КиМ и подршци интеграцији Републике Србије у ЕУ.

Присутнима се обратила и Ракел Гомес-Камбронеро, генерална директорка за западну, централну и југоисточну Европу у МИП Шпаније, која се, такође, осврнула на одличне билатералне односе и сарадњу, ставивши акценат на чврст и принципијелан став Шпаније по питању КиМ, као и на одличну перспективу за даље унапређење сарадње, нарочито у домену економије.

Пријему су присуствовали представници дипломатског кора, шпанских политичких, војних, привредних, културних, медијских и академских институција, као и српске заједнице у Шпанији.

Read More