Министар-Дачић-примио-у-опроштајну-посету-амбасадора-Словачке



(Last Updated On: December 12, 2023)

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас амбасадора Словачке Републике Федора Росоху, који завршава свој мандат у Републици Србији.

У срдачном разговору, обострано је констатовано да блиски и пријатељски односи између наших двеју земаља имају дугу историјску традицију и истакнута је неопходност њиховог продубљивања и даљег јачања у свим областима од заједничког интереса.

Изражено је задовољство што две земље остварују интензиван и континуиран политички дијалог на свим нивоима и пренета је спремност да се он настави и убудуће.

Министар Дачић je захвалио на континуираној подршци коју Словачка Република пружа Републици Србији по питањима од нашег виталног националног интереса.  

Амбасадор Федор Росоха је захвалио министру Дачићу на сарадњи, наглашавајући да му је била привилегија да службује у Републици Србији, пријатељској земљи са којом  Словачка Република остварује успешну и конструктивну билатералну сарадњу у готово свим сферама односа. Обавестио је о намери да се отвори још један почасни конзулат Словачке Републике у Републици Србији.

Министар Дачић је истакао задовољство због успешне сарадње две земље на мултилатералном плану, посебно подстичући даље заједничке активности на плану међусобних размена подршки кандидатурама у међународним организацијама и институцијама.

У разговору је констатовано да постоје бројне могућности за даље јачање свих видова сарадње од обостраног значаја, посебно у области економије.

Read More