Министар-Дачић-разговарао-са-кипарским-колегом



(Last Updated On: November 24, 2023)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас са министром спољних послова Републике Кипар Константиносом Комбосом.

У разговору је обострано изражено задовољство билатералним односима Србије и Кипра заснованим на чврстом пријатељству, међусобном поверењу, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа, као и узајамна подршка суверенитету и територијалном интегритету, уз нагласак на неопходност принципијелног поштовања овог кључног начела у међународним односима.

Истакнута је потреба још интензивније комуникације и узајамног редовног информисања на свим нивоима о најважнијим питањима за две земље.

Са наше стране изражена је посебна захвалност Кипру на континуираној подршци процесу европских интеграција Републике Србије.

Констатовано је да данашњи Високи савет за сарадњу Србије и Кипра потврђује снажно опредељење две државе да додатно јачају свестрану сарадњу.

Изражено је задовољство због потписивања Меморандума о сарадњи између Дипломатске академије Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Републике Кипар.

Read More