(Last Updated On: November 20, 2020)

Образовне програме на овогодишњем Међународном сајму образовања у Новом Саду представиће Нижњи Новгород, град-побратим културне престонице Србије.

У оквиру учешћа на сајму, делегација из Нижњег Новгорода се састала са запосленима у одељењу за руски језик и образовне програме Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду.

Састанку су присуствовали проректор за научну сарадњу и иновације Државног универзитета за инжењерство и економију Дмитриј Гагин, руководилац Центра за свеобухватно стручно лингвистичко праћење излазног туризма и међународних пројеката од друштвеног значаја Државног лингвистичког универзитета „Николај Доброљубов“ Светлана Колобова, шеф одељења за међународне односе Високе економске школе Ана Шиловска, водећи стручњак Факултета предуниверзитетског и допунског образовања Државног техничког универзитета „Ростислав Алексејев“ Марина Падалко и Божидар Ђукић, иницијатор братимљења два града.

Овом приликом је разговарано о актуелним питањима пружања високог образовања грађанима Републике Србије на факултетима у Нижњем Новгороду, реализацији образовних програма за стране студенте.

Постигнут је договор о спровођењу пројеката у сарадњи са Руским домом.

Original Article