(Last Updated On: October 15, 2020)

Делегација Фонда социјалних и културних иницијатива на челу са генералним директором Дмитријем Владимировичем Соколовим посетила је Руски дом. Овом приликом стране су се упознале са приоритетним пројектима двеју организација, разговаралe о могућностима будуће сарадње. Стране су изразиле заинтересованост за заједнички рад на реализацији омладинских, образовних и друштвених програма у Србији.
Фонд социјалних и културних иницијатива основан је 2008. године. Фондом председава Светлана Медведева, председник Управног одбора Пројекта „Духовна и морална култура младих генерација Русије“. На њену иницијативу и уз лично учешће израђен је низ значајних социјалних, културних и образовних пројеката.
Делатност у области културе и уметности усмерен је на ширење и јачање међурегионалних и међународних културних веза, формирање јединственог културног пространства Русије и земеља Заједнице независних држава. У оквиру друштвено-државног партнерства Фонд социјалних и културних иницијатива реализује пројекте од друштвеног значаја, усмерене на јачање традиционалних породичних вредности, подршку младих талената и надарене деце, социјално укључивање сирочади и деце без родитељског старања, као и програме духовног, моралног, патриотског и грађанског васпитања деце и младих.

Original Article