Пекинг:-Амбасадорка-Стефановић-предала-акредитивна-писма-председнику-Кине



(Last Updated On: April 26, 2023)

Амбасадорка Републике Србије у Народној Републици Кини Маја Стефановић предала је председнику Си Ђинпингу акредитивна писма, којим је председник Републике Србије Александар Вучић акредитује за изванредног и опуномоћеног амбасадора у НР Кини.

На церемонији, која је одржана у Великој дворани народа, том приликом акредитиве је предало седамдесет амбасадора у НР Кини. У обраћању амбасадорима након церемоније, председник Си Ђинпинг им је пожелео добродошлицу и замолио да пренесу најсрдачније поздраве и најлепше жеље шефовима својих држава. Истакао је спремност Кине за продубљивање пријатељства и узајамно корисне сарадње са свим земљама света на темељу једнакости. Подвукао је да ће Влада Кине пружити пуну подршку раду амбасадора и изразио наду да ће амбасадори својим продубљеним разумевањем Кине деловати као мост сарадње.

У свом говору кинески председник осврнуо се и на период пандемије Ковид-19, истичући да су многе земље пружиле искрену помоћ Кини, као и да је Кина предузела одлучне кораке у борби против пандемије на светском нивоу. Председник Си Ђинпинг пренео је спремност на заједнички рад са међународном заједницом ради промоције имплементације Иницијативе за глобални развој, Иницијативе за глобалну безбедност и Иницијативе за глобалну цивилизацију, у циљу заједничког напретка ка изградњи друштва са заједничком будућношћу човечанства.

Read More