(Last Updated On: October 16, 2020)

Потписивање Споразума о сарадњи између Представништва Россотрудничества у Србији, Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду и компаније „ЛУКОИЛ СРБИЈА“ резултат je одавно формираних добрих међусобних партнерских односа. Споразум су потписати генерални директор компаније Денис Рјупин и руководилац Представништва Надежда Кушченкова.

Споразум подразумева координацију заједничких активности, усмерених на пружање подршке сународницима у Србији, популаризацију руског језика и културе у региону, организацију узајамног деловања и развој сарадње у реализацији међународних програма и пројеката у области културе, образовања и науке.

У свом обраћању медијима Надежда Кушченкова је истакла да је потписивање овог документа само формализација одавно установљених пријатељских односа двеју организација. То доказују заједничке акције и пројекти који се са успехом реализују у Србији, као што су свечаности поводом обележавања Дана Победе у Великом отаџбинском рату и Фестивалско такмичење руске песме за ученике основних школа Србије.

Денис Рјупин је овом приликом истакао да је сарадња компаније са Руским домом, носиоцем руске културе у Србије, логична ствар и нагласио да ће Споразум дати додатни подстицај за спровођење заједничких програма чији је циљ подршка и јачање положаја руског језика и културе у Србији.

Потписивање овог Споразума илуструје недавну изјаву изванредног и опуномоћеног амбасадора Руске Федерације у Републици Србији Александра Боцан Харченка о неопходности складног развоја културних и економских веза у оквиру сарадње наших братских земаља.

Original Article