(Last Updated On: October 16, 2020)

Одржана је радна посета Србији делегације Ханти-Мансијског аутономног округа – Југре, на челу са њеним губернатором Наталијом Владимировном Камаровом. Програм посете је био врло садржајан и динамичан. У оквиру Међународне конференције „Жене лидери и одрживи развој – истински равноправне“, одржане истог дана у Београду, госпођа Камарова је говорила на трибини „Жене и породица“. Одржани су и радни састанци са премијером Србије, председником Скупштине Србије, шефовима министарстава и ресора, руководством руских представништава у земљи итд.

Посета делегације Југре Београду завршена је пријатељским сусретом у Руском дому. Уз шољицу чаја, представници руског региона су окупљеним српским пријатељима и руским сународницима представили лепоте ниховог краја, јединствени природни, туристички, економски и образовни потенцијал, одговорили на питања присутних и размотрили могућности реализације заједничких пројеката и узајамне сарадње, између осталог и са невладиним организацијама Југре. У Руском дому је потписан и Споразум о сарадњи између Фонда „Центар грађанских и социјалних иницијатива Југре“ и Фонда „Свети Александар Невски“ из Београда.

Руководилац Руског дома Надежда Викторовна Кушченкова је изнела низ предлога, који се тичу сарадње са Ханти-Мансијским аутономним округом, а у оквиру делатности Руског центра за науку и културу у Србији.

Original Article