Салцбург:-Годишњи-пријем-за-Конзуларни-кор-Горње-Аустрије



(Last Updated On: February 8, 2024)

Генерална конзулка Републике Србије у Салцбургу Вера Вукићевић присуствовала је традиционалном годишњем пријему у Линцу, који за чланове Конзуларног кора Горње Аустрије, организују гувернер аустријске савезне покрајине Горња Аустрија Томас Стелцер и градоначелник Линца Клаус Лугер.

На пријему су били присутни представници 75 држава, већином у рангу почасних конзула, као и чланови покрајинске владе Горње Аустрије, градских власти, председник Организације удружења конзула Аустрије и доајени Конзуларног кора Салцбурга и Горње Аустрије.

Градоначелник Лугер је у обраћању истакао значај међусобне  блиске сарадње и партнерства са припадницима других нација, те се посебно захвалио каријерним конзулима који су присутни у Линцу, јер на најбољи начин представљају мост између земаља које репрезентују и грађана који живе и раде у Аустрији.

Гувернер Стелцер је изјавио да грађани Горње Аустрије посебно имају велики интерес да продубе партнерство са припадницима других нација, пре свега из разлога унапређења економске сарадње.  Подсетио је присутне да је 2024. година уједно и година културе за ову покрајину, имајући у виду два значајна догађаја  – Горња Аустрија, односно регион Салцкамергут  је ове године европска престоница културе, а обележава се и година Антона Брукнера, композитора који је пореклом из Линца.

Read More