Сеул:-Састанак-амбасадора-Грбића-са-председником-Светске-теквондо-федерације



(Last Updated On: March 10, 2023)

Aмбасадор Републике Србије у Републици Кореји Немања Грбић састао се са председником Светскe теквондо федерације (World Taekwondo) Че Чунг-воном.

Саговорник је представио организацију, истичући да је World Taekwondo управо обележио 50. годишњицу постојања. Указао је да је Кореја постојбина ове дисциплине, која је „корејски дар свету“, те промотер корејске културе. Истакао је да Светска теквондо федерација има 212 федерација у свом чланству, те се врло похвално изразио о успесима српских спортиста, посебно када су у питању наше теквондоисткиње, уз осврт на велики број освојених медаља на претходним олимпијским играма, као и светском првенству у Гвадалахари у Мексику. Пренео је да Светска теквондо федерација остварује веома успешну сарадњу са Теквондо асоцијацијом Србије. Подсетио се и на свој претходни и, за сада, једини боравак у Србији, 2009. године, када је присуствовао Универзијади у Београду. 

Амбасадор Грбић је захвалио саговорнику на изнетим информацијама и пренео председнику World Taekwondo да је реч о веома популарном спорту у Србији, са много успеха последњих година на највишем нивоу (освојене медаље на ЛОИ, светским и европским првенствима). Истакао је и нашу спремност да даље развијамо сарадњу са Корејом, као постојбином овог спорта, а имајући у виду да спортска сарадња представља важан сегмент опште билатералне сарадње.

Read More