Софија:-Амбасадор-Јовић-на-Конференцији-“Европа-на-Балкану:-Заједничка-будућност”



(Last Updated On: December 23, 2023)

У друштву заменице министра за регионални развој Републике Бугарске Ангелине Тодорове Боневе, амбасадор Републике Србије у Софији Жељко Јовић учествовао је на Конференцији “Европа на Балкану: Заједничка будућност”.

Конференција је реализована у организацији Бугарске телеграфске агенције (БТА) и уз подршку Европске комисије. На скупу су размотрене бројне теме у вези са регионалном сарадњом, као и улогом и модалитетима даљег, јачег и квалитетнијег ангажовања и присуства ЕУ на Балкану.

У свом обраћању присутнима, амбасадор Јовић нагласио је неопходност даљег развоја путне и друге инфраструктуре, како би се грађанима региона омогућио не само бољи живот, него и могућност путовања и упознавања као предуслова разбијања одређених предрасуда и стварања основе за даљи убрзани развој сваке балканске државе појединачно.

Амбасадор је посебно истакао негативне ефекте демографског пада и депопулације Балкана, те важност одржања политичке и економске стабилности и максималне безбедности целог региона, као предуслова задржавања младих људи и враћања демографске скале на позитиван ниво.

Read More