Сусрет-ППВ-и-МСП-Ивице-Дачића-са-новоименованим-амбасадором-Јапана



(Last Updated On: August 2, 2023)

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић примио је данас новоименованог амбасадора Јапана Акиру Имамуру, који је недавно предао акредитивна писма председнику Републике Србије Александру Вучићу.

Шеф српске дипломатије је јапанском амбасадору пожелео срдачну добродошлицу, уз жеље за успешан мандат и пријатан боравак у нашој земљи.

Изразио је задовољство поводом веома добрих билатералних односа и узлазног тренда у сарадњи и истакао уверење да ће новоименовани амбасадор наставити са интензивним активностима у циљу даљег свестраног унапређења сарадње Србије и Јапана, у чему је Министарство спољних послова Републике Србије спремно да му пружи сву помоћ и подршку. 

Уз задовољство поводом изузетно дуге традиције сарадње између наше две земље које су у 2022. години обележиле 140. годишњицу пријатељства, заједнички је оцењено да су савремени билатерални односи Републике Србије и Јапана у сталном успону, као и да их повезује заједнички интерес за даље јачање свеобухватне сарадње уз садржајне и интензивне међусобне контакте на билатералном и мултилатералном плану.

Министар Дачић и амбасадор Имамура су подвукли интерес за даље повезивање привреда две земље уз јачање економске, као и других облика сарадње, са посебним нагласком на повећање јапанских инвестиција у Србији.

Read More