Сусрет-Тамаре-Вучић-са-Сањом-Мусић-Милановић-и-Робом-Батлером



(Last Updated On: May 11, 2023)

Прва дама Србије Тамара Вучић састала се данас, по завршетку Самита супружника европских лидера, са супругом хрватског председника Сањом Мусић Милановић и извршним директором СЗО за Европу Робом Батлером.

Она је сусрет са Мусић Милановић оценила као одличну прилику да се боље упознају и исказала своје задовољство позивом на Самит, истичући да се нада да ће њихова сарадња допринети отопљавању односа две земље.

Током састанка, супруга председника Србије је истакла важност теме дечије гојазности, а супруга хрватског председника захвалила јој је на препознавању значаја иницијативе и потребе ширења мреже ангажованих у борби против дечије гојазности, као и што је међу првима потврдила свој ангажман.

Саговорнице су се сагласиле да је Самит одлична полазна основа за даљу сарадњу и изразиле наду да ће се, на основу Декларације која је усвојена током Самита, о овој важној теми говорити и током Генералне скупштине УН. 

Током састанка Тамаре Вучић са извршним директором СЗО за Европу Робом Батлером договорени су даљи кораци сарадње у којима би, како је он истакао, њена подршка била драгоцена.

Батлер је, на самом почетку разговора пренео своје најискреније саучешће породицама страдалих и том приликом се осврнуо на, како је рекао, дугорочне последице пандемије ковида на ментално здравље. 

Говорећи о менталном здрављу младих и трагедијама које су задесиле Србију, он је истакао да је договорено да једна од области сарадње буде усмерена на подршку раном развоју детата као кључном фактору у формирању личности, што, како је навео, одавно и јесте у фокусу деловања Тамаре Вучић. Договорени су и заједнички кораци сарадње у области менталног здравља младих.

Read More