Тамара-Вучић-на-представљању-кандидатуре-за-ЕКСПО-2027



(Last Updated On: April 13, 2023)

Београд и Србија представили су данас у Паризу кандидатуру за специјализовану изложбу ЕКСПО 2027 делегатима Међународног бироа за изложбе, а супруга председника Србије Тамара Вучић потврдила је јасну намеру Србије да се кандидује за специјализовану изложбу.

Симпозијум је имао за циљ да се предложена тема Србије “Игра(ј) за човечанство – спорт и музика за све” што детаљније представи делегатима Бироа.

,,Hаш културни доживљај света и живота je гостољубље. Једна стара народна изрека каже: ,,Идеалан гост је онај са којим се домаћин осећа као код куће“. Тако ми дочекујемо, јер када се ми осећамо добро, нашем госту ће бити још боље“, рекла је прва дама Србије.

Тамара Вучић је објаснила да је домаћин “човек који има јасне ставове и држи до своје речи и репутације”, и додала да је Србија отворена земља, а “да је у српској традицији сваки гост добродошао”.

„Један велики глумац, легенда француског филма осетио се баш тако у нашој земљи. Жан-пол Белмондо је рекао једном приликом: ,,Симпатичан свет ти Срби. Редак осећај за гостопримство и поверљива присност која краси само оне што знају да буду изврсни пријатељи“, истакла је Тамара Вучић.

Прва дама је рекла да игра често значи тим, те је, како каже, управо зато свету потребан један тим, потребна му је игра, поручила је она. “У игри доброг играча је креативност од предсудног значаја”, рекла је Вучићева.

„Пријатељска атмосфера и осећање да сте негде добродошли је основа за успех и развој и основни предуслов за игру, тај, кажу стручњаци, основни биолошки нагон”, истакла је Тамара Вучић. Она је обраћање завршила речима Џорџа Бернара Шоа, који је рекао ,,Не престајеш да се играш зато што стариш, већ стариш зато што престајеш да се играш.“

„Зато, нека игра буде наш рецепт за лакоћу и лепоту младости“, закључила је прва дама Србије.

Извор/Фото: Танјуг

Read More