Тамара-Вучић-на-Самиту-супружника-европских-лидера-и-формирање-Мреже-за-превенцију-дечје-гојазности-у-Загребу



(Last Updated On: May 11, 2023)

Под покровитељством Регионалне канцеларије Светске здравствене организације за Европу и проф. Сање Мусић Милановић, супруге председника Републике Хрватске одржана је конференција на тему превенције дечје гојазности на којој је прва дама Републике Србије поред осталог изнела:

,,Изазови адолесцената нису ништа ново, али оно што јесте ново су околности. Те околности, између осталог, подразумевају да није неопходно да напустите удобност и сигурност свог дома да бисте се сусрели са увредама и погрдним речима упућеним баш вама. Довољно је да укључите телефон. Дакле, не постоји уточиште. А сваки човек треба да га има. Породица, дом, мора да буде сигурна лука, испуњена пажњом и разумевањем, подршком и помоћи. Породица је основни извор љубави и пресудна за изградњу здравог самопоуздања.”

Тамара Вучић присуствовала је пријему који је за све учеснике уприличен у Председничком двору на Пантовчаку, уочи Самита супружника европских лидера на тему превенције гојазности код деце.

Званице су дочекали председник Хрватске Зоран Милановић и његова супруга Сања Мусић Милановић, а пријему је присуствовало 10 супружника европских лидера. 

За округлим столом, поред домаћина, супруге председника Хрватске, седела је шпанска краљица Летиција, а одмах до ње супруга председника Србије Тамара Вучић.

Read More