Токио:-Амбасадорка-Ковач-на-Генералној-скупштини-Парламентарне-лиге-пријатељства-Јапан-Србија



(Last Updated On: February 27, 2024)

Нa темељу континуиране посвећености Амбасаде продубљивању укупних билатералних односа Републике Србије и Јапана, снажењу политичког дијалога и парламентарних веза, одржана је Генерална скупштина Парламентарне лиге пријатељства Јапан – Србија.

Амбасадорка Републике Србије у Јапану Александра Ковач се, у присуству председника Лиге Ићира Аисаве и њеног извршног директора Минору Киућија, обратила посланицима, представницима МИП Јапана, Друштва Јапан – Србија, јапанских компанија и чланицама Одбора директора недавно формираног Српско-јапанског пословног клуба, које успешно послују у Србији. 

У прилог интензивирања билатералне парламентарне сарадње, констатовала је значајан допринос јапанских парламентараца увећањем чланства у Лиги, истакавши да би се наставком парламентарне размене у глобално изазовним околностима, поспешило јачање сарадње и продубило међусобно разумевање, као и снажење економских веза Србије и Јапана. 

Амбасадорка Ковач је нагласила да Србија остаје посвећена путу евроинтеграција, као и да ће наставити да се чврсто залаже за очување и унапређење мира и стабилности у региону.

Поздрављено је формирање Српско-јапанског пословног клуба, као и евидентан прилив јапанских улагања у Србији.

 Амбасадорка Ковач је, између осталог, представила даље кораке Србије на плану реализације нашег успешног представљања на Светској изложби (ЕХРО) 2025 у Осаки, акцентујући њен значај и повезаност са Специјализованом изложбом (ЕХРО) у Београду 2027. године.

Read More