У-Панчеву-отворена-изложба-о-дипломатским-односима-Србије-и-Русије,-посвећена-79.-годишњици-ослобођења-града



(Last Updated On: October 9, 2023)

У Градској библиотеци Панчева јуче је одржано свечано отварање изложбе „Српско-руски односи од Светог Саве до 1944. године”. Изложба приказује седам векова односа два братска народа, а уприличена је поводом обележавања 79. годишњице од ослобођења града у Другом светском рату, 6. октобра 1944, од стране 49. дивизије Црвене армије легендарног генерала Василија Маргелова. Отварању изложбе присуствовали су представници војног аташеа Амбасаде Русије у Србији, Руског дома, ветерани полиције, чланови јавних организација, бројни мештани.

Присутнима се обратио аутор изложбе Милан Мирковић, истакавши да је обиман рад настао у жељи да се одговори на провокационо питање прозападних кругова „Када нам је то Русија помaгала?“. Мирковић је истакао да се братска помоћ Русије српском народу континуирано спроводи вековима. Публика је аплаузом поздравила аутора.

Изложбу су организовали Руски дом, Удружење ветерана посебних јединица полиције, Градска библиотека Панчева и Друштво српско-руског пријатељства „Словенска унија“.

Read More