У-Руском-Дому-одржан-концерт-легендарног-бенда-„РИБЉА-ЧОРБА“



(Last Updated On: April 2, 2024)

Догађај под слоганом „ЕТО ЗАТО НЕЋУ НАТО“ организован је поводом обележавања 25. годишњице агресије на СР Југославију.

🎸❤️Љубав  народа према овом музичком саставу не јењава и након готово пола века од оснивања бенда. Концерту су присуствовале све генерације. Публика је од почетка до краја програма певала у глас са Борисавом Бором Ђорђевићем, врхунским аутором српске рок сцене.

▶️ Програм је почео минутом ћутања за страдале у терористичком нападу у Подмосковљу и невине жртве агресије 1999. године и мартовског погрома. Концерт је отворен популарном руском песмом „Тамна је ноћ“. Исте мелодије, али другачијег текста, песма коју је „Рибља Чорба“ снимила 1993. године, подсетила је присутне на један од најтежих периода за српски народ – санкције које су уведене СР Југославији, блокаде, несташице и редове за храну.

🔥❤️На сцени су се низали највећи хитови бенда  „Погледај свој дом, анђеле“, „Кад сам био млад“, „Када падне ноћ“, „Добро јутро“ и др. „Рибља Чорба“ је дала све од себе да људи након концерта изађу срећни и задовољни.



▶️ Специјални гост концерта био је Милан Јанковић Чорба, српски реп музичар и кувар, рођен и одрастао у Гњилану. Милан је на почетку програма говорио о свом доживљају „Рибље чорбе“. Одрастајући уз њене песме, за њега и његове пријатеље ова група је постала смисао живота, а њена музика оно што их је мотивисало и покретало. Милан је том приликом истакао да је од Боре Чорбе научио да диже глас и не да на своје, те да је схватио да мора да прича о томе шта је проживео његов народ. Он је у Руском дому представио спот који је заједно са својим другарима са Косова снимио пре 15 година у знак захвалности Борисаву Ђорђевићу. Милан активно снима, па је за ову прилику приказао спот за песму „Газиместан“ коју је посветио свом народу на Косову и Метохији.

Концерт „Рибље Чорбе“ је одржан у организацији Руског Дома у оквиру манифестација, посвећених обележавању 25. годишњице НАТО агресије на СР Југославију.

Read More