У-Руском-дому-је-27.-октобра-одржан-семинар-за-наставнике-руског-језика-као-страног



(Last Updated On: November 7, 2023)

Његови организатори и предавачи били су заменик генералног директора Центра ,,Златоуст“ Николај Голубев и директор течајева руског језика у језичкој школи ,,Златоуст“ Ана Љубива.

У раду семинара учествовали су наставници руског језика из различитих градова Србије, који су том приликом упознати са новим приступима и методологијама у уџбеницима за руски језик као страни, новинама у припреми ученика за различите нивое тестирање и употребом дигиталних ресурса, који помажу ефикаснијем усвајању градива од стране ученика.

У програму семинара учествовали су и гостујући предавачи. Тематску радионицу одржала је Розалина Димитрова, руководилац дечијег позоришта на руском језику „Осмех“, Варна, Бугарска, аутор приручника „Добро дошли: позориште на часовима руског језика “. О свом искуству предавања руског језика у Србији говорила је Људмила Бородина, наставница руског језика у Гимназији „Александар Пушкин“, Барна, Бугарска.

У завршници програма одржан је отворени микрофон на тему наставе руског језика као страног у Србији уз учешће свих присутних.

Учесницима семинара уручени су сертификати.

Read More