Хуманитарни-концерт-у-Руском-Дому-за-децу-са-Косова-и-Метохије



(Last Updated On: April 23, 2024)

На иницијативу и у организацију удружења „Народна дипломатија“ из Београда, у Руском Дому је 19. априла одржан четврти по реду концерт „Мирно небо за дечији осмех“, посвећен деци са Косова и Метохије.

Догађај је окупио афирмисане извођаче и вокалне ансамбле из Србије, Црне Горе и Републике Српске, симболично показавши јединство српског народа у жељи за очувањем националних вредности, културне и духовне баштине како на подручју Косова и Метохије, тако и шире.

Неке од најлепших песама српске традиционалне и духовне музике извели су Бранка Зечевић, Милица Досковић, сестре Вера и Неда Столић, група „Расиа“, Анђела Кулић, трио „Вечност“ и Слободанка Радовановић.

У завршници концерта извођачима се на сцени придружила Павлина Радовановић из Ораховца на  Косову и Метохији у сдруженом извођењу родољубиве песме „Ђенерале“.

Концерту, отвореном за јавност, присуствовао је велики број људи, а у публици су били Андреј Темјашов, министар саветник у Амбасади Русије у Србији и директор Руског Дома Јевгениј Баранов.



Концерт је подржан од стране Руског дома, Амбасаде Русије у Србији, Међународног фонда јединства православних народа, Руске хуманитарне мисије, Координационог савета руских сународника Србије  и фирме МБР Секјурити“.

Read More