Њујорк:-Генерални-конзул-Божовић-на-представљању-првог-годишњег-Глобалног-економског-индекса-Њу-Џерсија



(Last Updated On: March 26, 2024)

Генерални конзул Републике Србије у Њујорку Владимир Божовић присуствовао је представљању првог годишњег Глобалног економског индекса Њу Џерсија од стране Управе за економски развој ове америчке државе (NJEDA).

Овај догађај, одржан у канцеларији “NJEDA у Њујорку, окупио је дипломате и удружења за привредну промоцију у циљу сагледавања могућности и начина за унапређење трговинске и инвестиционе сарадње са Њу Џерсијем. 

У разговору са представницима “NJEDA”, Божовић је истакао могућности развоја сарадње српских и компанија из Њу Џерсија у погледу заједничког наступа на трећим тржиштима.

Посебно је указао на потенцијале које ова сарадња може да пружи на бази у споразума о слободној трговини које Србија има са различитим земаљама са значајним тржиштима. 

Настојања Божовића су на истој линији са напорима гувернера Фила Марфија да ојача везе са међународним партнерима у циљу јчања економског раста и отварања нових радних места у Њу Џерсију.

Потенцијали ове сарадње ће се у наредном периоду додатно разрађивати, посебно са предузетницима из српске заједнице Њу Џерсија.

Read More