FIRST FILMS FIRST je profesionalni trening program Goethe-Instituta namenjen mladim rediteljima Jugoistočne Evrope koji razvijaju svoje prve dugometražne igrane filmove.
Sastoji se od 4 modula/radionice, u ukupnom vremenskom rasponu od 10 meseci, osmišljenih tako da omoguće učesnicima da razviju svoj prvi igrani film, vodeći ih korak po korak kroz različite faze razvoja projekta.
Drugi modul programa održava se svake godine u drugoj polovini septembra, u saradnji sa Međunarodnim festivalom Braća Manaki u Bitolju, najstarijim festivalom posvećenim umetnosti filmske slike na svetu.
Tokom četiri intenzivna dana osam odabranih učesnika imaće priliku da unaprede svoje filmske projekte u saradnji sa dva međunarodno priznata tutora, jednim direktorom fotografije i jednim scenografom. Radionica će se odvijati kroz posebno koncipirane master klasove, panel diskusije i individualne sastanke.
Učesnici će takođe nastaviti rad na svojim scenarijima, započet na prvom modulu, uz podršku tutora za dramatrurgiju, Gabrijela Brunenmajer.
FIRST FILMS FIRST se održava u četiri grada regiona, u okviru četiri važna filmska festivala, koji su partneri u projektu. Pored Festivala autorskog filma u Beogradu, to su: Međunarodni filmski festival u Klužu (Rumunija), Međunarodni festival filmske kamere „Braća Manaki“ u Bitolju (Severna Makedonija) i Sofijski međunarodni filmski festival (Bugarska).Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)