Testo:
200g mekog brašna
100g butera, otopljenog
100g krem sira
Rukom izmešati sastojke, uviti u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji 2 sata u frižideru.
Punjenje:
4 pileća filea
25g butera
25g ulja
6 stabljika celera
1 glavica crnog luka, iseckanog na kockice
3dl bešamel sosa
Malo majčine dušice
Zagrejati rernu na 180°C. Celer iseckati na komadiće od 1cm. Ugrejati ulje u tiganju u kratko upržiti piletinu da dobije zlatno-žutu boju. Izvaditi na kuhinjski papir a u tiganj dodati bute, celer, luk i majčinu dušicu. Dinstati sve dok povrće ne omekša. Ukloniti sa vatre pa izmešati sa piletinom, bešamel sosom. Testo razvući na debljinu od 3mm i obložiti posude za pečenje. Rasporediti punjenje i preklopiti sa ostatkom testa. Izbušiti rupu na sredini da bi vlaga iz punjenja mogla da izlazi prilikom pečenja. Premazati mlekom i peći 30 minuta.
Pire od korenastog povrća:
80g zelenog sočiva
300g korena celera, očišćenog i isečenog na kocke
2 šargarepe, očišćene i isečene na kocke
300g bundeve, očišćene i isečene na kocke
600g batata, očišćenog i isečenog na kocke
70g butera
20g javorovog sirupa
5g mlevenog kima
So, biber
Lonac napuniti do polovine vodom i dovesti do ključanja. Ubaciti celer i šargarepu pa kuvati 10 minuta. Dodati batat i bundevu pa nastaviti sa kuvanjem 15 minuta. Ocediti od vode i propasirati da se dobije fini pire. Umešati buter, javorov sirup, kim i začiniti po ukusu.
Sočivo kuvati 10 minuta. Ocediti i servirati uz pire.
Šalote u crvenim vinu:
30g ulja
300g šalota, oljuštenih
2dl crvenog vina
1dl supe od povrća
2 lista lovora
5g bibera u zrnu
15g šećera
30g butera
Malo majčine dušice
So
Šalote propržiti u vrelom tiganju na malo ulja da dobiju svetlo-braon boju sa svih strana. Dodati crveno vino, lovor, biber, šećer, majčinu dušicu. Kuvati poklopljeno, na laganoj vatri oko sat vremena. Ukloniti poklopac i nastaviti sa kuvanjem sve dok se tečnost ne redukuje za polovinu. Izvaditi šalote pa u redukciju umešati buter. Preliti preko šalota.