Testo:

200g mekog brašna

100g butera, otopljenog

100g krem sira

Rukom izmešati sastojke, uviti u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji 2 sata u frižideru.

Punjenje:

4 pileća filea

25g butera

25g ulja

6 stabljika celera

1 glavica crnog luka, iseckanog na kockice

3dl bešamel sosa

Malo majčine dušice

Zagrejati rernu na 180°C. Celer iseckati na komadiće od 1cm. Ugrejati ulje u tiganju u kratko upržiti piletinu da dobije zlatno-žutu boju. Izvaditi na kuhinjski papir a u tiganj dodati bute, celer, luk i majčinu dušicu. Dinstati sve dok povrće ne omekša. Ukloniti sa vatre pa izmešati sa piletinom, bešamel sosom. Testo razvući na debljinu od 3mm i obložiti posude za pečenje. Rasporediti punjenje i preklopiti sa ostatkom testa. Izbušiti rupu na sredini da bi vlaga iz punjenja mogla da izlazi prilikom pečenja. Premazati mlekom i peći 30 minuta.

Pire od korenastog povrća:

80g zelenog sočiva

300g korena celera, očišćenog i isečenog na kocke

2 šargarepe, očišćene i isečene na kocke

300g bundeve, očišćene i isečene na kocke

600g batata, očišćenog i isečenog na kocke

70g butera

20g javorovog sirupa

5g mlevenog kima

So, biber

Lonac napuniti do polovine vodom i dovesti do ključanja. Ubaciti celer i šargarepu pa kuvati 10 minuta. Dodati batat i bundevu pa nastaviti sa kuvanjem 15 minuta. Ocediti od vode i propasirati da se dobije fini pire. Umešati buter, javorov sirup, kim i začiniti po ukusu.

Sočivo kuvati 10 minuta. Ocediti i servirati uz pire.

Šalote u crvenim vinu:

30g ulja

300g šalota, oljuštenih

2dl crvenog vina

1dl supe od povrća

2 lista lovora

5g bibera u zrnu

15g šećera

30g butera

Malo majčine dušice

So

Šalote propržiti u vrelom tiganju na malo ulja da dobiju svetlo-braon boju sa svih strana. Dodati crveno vino, lovor, biber, šećer, majčinu dušicu. Kuvati poklopljeno, na laganoj vatri oko sat vremena. Ukloniti poklopac i nastaviti sa kuvanjem sve dok se tečnost ne redukuje za polovinu. Izvaditi šalote pa u redukciju umešati buter. Preliti preko šalota.