Zamenica ministra turizma i starina , Gada Šalabi, održala je uvodni govor na okruglom stolu na temu promocije turizma u Egiptu, koji je Ambasada Egipta u Beogradu organizovala sa predstavnicima najznačajnijih srpskih turističkih agencija. U svom govoru, Šalabi je predstavila pogodnosti koje Egipat pruža turistima, kao što je ukidanje naknada za odobravanje turističkih viza i pružanje mogućnosti da se sprovedu testovi na virus Covid-19 za turiste prilikom dolaska na aerodrome u turističkim gradovima. Avio kompanijama je odobreno oslobađanje od naknada za sletanje i smanjenje cene goriva. Zamenica ministra turizma i starina je takođe pozvala srpske kompanije da promovišu destinacije kulturnog turizma, kao i plažnog turizma, posebno jednodnevne izlete od Hurgade do Luksora, krstarenja Nilom i mnoge druge pogodnosti.

Ambasador Egipta u Beogradu, Amr Alguvejli, istakao je trenutne poduhvate koji su uloženi u promociju egipatskih turističkih destinacija, a jedan od njih je i poseta delegacije medija iz Srbije, u koordinaciji sa ambasadom, u periodu od 28. novembra do 5. decembra 2020. godine. Ova poseta je rezultirala pohvalama mera predostrožnosti koje je Egipat primenio u borbi protiv virusa Covid-19 i velikom broju raznovrsnih aktivnosti na otvorenom, zahvaljujući vremenskim pogodnostima u Egiptu, ističući da je glavni cilj trenutno unapređenje zimskog turizma tokom novogodišnjih praznika, koji može postati bitna komponenta za dolazak turista iz Srbije.

Turističke agencije su napomenule porast potražnje u aranžmanima za Egipat, od nastavka realizacije putovanja u letnjoj sezoni, imajući u vidu da je Egipat jedan od glavnih turističkih destinacija za turiste iz Srbije, što predstavlja i poverenje u mere koje su primenjene radi suzbijanja virusa Covid-19, na šta ukazuje i veliki broj turista koji su tokom ove sezone posetili Egipat. Predstavnici turističkih agencija su pokrenuli i niz pitanja čime bi se postiglo i povećanje potražnje za putovanje u Egipat tokom zimske sezone, čime bi se obuhvatio i rad na smanjenju troškova leta i pružanje drugih mogućnosti kojima bi se nadoknadili visoki troškovi putovanja.