(Last Updated On: December 22, 2022)

Poseta ambasadora IndonezijePočastvovani i sa velikim zadovoljstvom bili smo domaćini Ambasadoru Republike Indonezije Harry R. J. Kandou, rektoru Univerziteta Sam Ratulangi – Manado (u čijem sklopu je 11 fakulteta) – prof. dr Ir. Ellen J. Kumaatu, prof. dr Ir. Hieryco Manalip sa Tehničkog fakulteta, David P. E. Saerang – dekanu Fakulteta za ekonomiju i biznis, prof. dr Ir. Jefrey I. Kindangen – dekanu Tehničkog fakulteta, prof. dr Ir. Charles Lodewijsk Kannany – dekanu Fakulteta za stočarstvo, g. Yogo Pamungkas – 1. sekretaru ekonomskog odeljenja i 3. sekretaru ambasade Republike Indonezije Odeljenja za kulturne i medijske poslove g. Habadi Soewedo.

U svečanoj sali Odeljenja za kukuruz na Rimskim šančevima, dr Đorđe Jocković je zajedno sa svojim kolegama dr Anom Marjanović Jeromelom i dr Ivicom Đalović srdačno i ukratko predstavio širok spektar aktivnosti našeg Instituta, posebno se osvrnuvši na jedan od naših najprofitabilnijih proizvoda – visokoprinosne, a istovremeno veoma kvalitetne, hibride kukuruza.

Poseta ambasadora IndonezijeZatim smo indonežansku delegaciju sproveli kroz doradni i distributivni centar, koji zaokružuju celinu proizvodnje našeg semena. Dr Ana Marjanović Jeromela je prezentovala demo oglede strnih žita i uljane repice i ujedno iskoristila priliku da gostima usmeno predstavi sortiment koji se na našim oglednim poljima može videti tokom vegetacione sezone.

Oduševljeni gostoprimstvom i reprezentativnim kapacitetima Instituta sa najsavremenijom opremom, stručnošću i iznad svega kadrovima, naši gosti su izrazili želju za saradnjom i zajedničkom budućnošću u radu.

Sigurni da smo ostavili dobar utisak i da će se reči i planovi pretvoriti u dela, potvrdila je i druga poseta u ovom danu ambasadora Republike Indonezije sa svojom delegacijom našem štandu u okviru 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

U opuštenoj atmosferi našeg raskošnog štanda gostima smo podelili reklamni materijal i, kao mnogo puta do sada, pokazali da dela govore više od reči.

http://www.nsseme.com/?p=19002