U sredu, 4. aprila, u novosadskom EU Info Pointu, članovi ESN-a (Erasmus student network) će upoznati studente sa radom i organizacijom ESN-a ali i mogućnostima za studentske razmene. Tom prilikom će studenti koji su već bili na nekoj od razmena podeliti svoja iskustva o tome kako je studirati u inostranstvu i kako u stvari izgleda studentska razmena.

Na chat-u će biti prisutni i strani studenti koji su na razmeni  i borave ovde u Srbiji. Oni ce takodje podeliti svoja iskustva o studiranju u Novom Sadu.

Kako do stipendije za studiranje u državama EU, pitanje je na koje će odgovarati učesnici panela. Ovaj događaj ima za cilj popularizaciju programa studentskih razmena i upoznavanje sa procesom prijavljivanja. Iz prve ruke domaći studenti će moći da se informišu o svemu što ih interesuje.

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. U polju obrazovanja program se posebno fokusira na studentsku mobilnost, koja je u današnjem obrazovanju sve učestalija.

ESN je nevladina studentska organizacija koja podržava i razvija studentske razmene u Evropi.