EU info Kutak Niš poziva mlade na Erazmus čet koji će se održati u utorak, 31. januara od 17h sati u prostorijama kutka (Voždova 5, Niš). Naši sagovornici biće dvojica inostranih studenata koji se trenutno nalaze na studijama Elektronskog fakulteta u Nišu. To su Jose Luis Chite, student Inženjerstva za kompjuterske mreže na E.P.S. Linares (Escuela Politecnica Superior) – Univerziteta Haen iz Španije i Cosmin Lupulescu, student Industrijske informatike na Elektronskom fakultetu Hunedoara – Univerzitet Politehnike Timisora, Rumunija.

Naši sagovornici govoriće o sličnostima i razlikama između studiranja u Srbiji i Evropi i upoznati prisutne sa kulturama zemalja iz kojih dolaze. Takođe, kakvi su uslovi za inostrane studente da provedu jedan ili dva semestra na nekom niškom fakultetu, koji su izazovi pred njima, koji su razlozi zbog kojih stranci dolaze na studije u Niš, samo su neka od pitanja na koje će naši sagovornici diskutovati.

Erazmus čet je mesečni događaj koji organizuje EU info kutak Niš u saradnji sa ESN Niš Erasmus student network. ESN je nevladina studentska organizacija koja podržava i razvija studentske razmene u Evropi.

Dođite da uživate u prijatnom razgovoru i saznate više informacija o mogućnostima studentskih razmena.

Molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite do ponedeljka, 30. januara do 12h na mejl [email protected] ili broj 018/254.461