Tribinom „Programi za mlade i društveni aktivizam mladih“ EU info corner koji funkcioniše u okviru leskovačke Hemijsko-tehnološke škole ,,Božidar Đorđević Kukar’’ obeležio je godinu dana rada. „Naš cilj je oduvek bio da informacije koje imaju Beograd, Novi Sad, Niš i drugi veliki gradovi, istovremeno dobije i Leskovac. Zato postojimo i uspešno funkcionišemo već godinu dana. Želimo da naši mladi učestvuju u svim aktivnostima koji se dešavaju u Evropi, da postanu društveno aktivni, ali da to i ostanu“, poručio je rukovodilac EU info cornera Ivica Stanković.

Na tribini održanoj u Narodnoj bilioteci ,,Radoje Domanović’’ u Leskovcu – članici EUTEKA mreže, su govorili predstavnici EU info kutka Niš, Instituta za evopske poslove, Tempus fondacije i udruženja Narodni parlament.

Marija Marinković iz niškog EU info kutka predstavila je organizaciju iz koje dolazi i izrazila zadovoljstvo što je inicijativa profesora Stankovića za osnivanje EU info cornera zaživela, pa su sada EU teme i mogućnosti koje Evropska unija pruža dostupnije Leskovčanima.

Naim Leo Beširi iz Instituta za evropske poslove govorio je prisutnima o značaju omladinskih razmena I društvenom aktivizmu iz svog, ali I iz iskustava mladih sa kojima je sarađivao.

Vladimir Jovanović iz fondacije Tempus je ovom prilikom predstavio Erasmus+ programe za mlade i obrazovanje i pozvao školarce da apliciraju za neke od njih.

O iskustvima svoje organizacije, ali i o aktuelnim komnkursima i prilikama za mlade na tribini su govorili i predstavnici udruženja ,,Narodni parlament’’ iz Leskovca.