Festival evropskog filma već šestu godinu za redom donosi najbolje filmove savremene evropske produkcije u gradove širom Srbije. Nakon uspešno održanih projekcija tokom 2017. godine na čak 11 lokacija, Festival evropskog filma seli se u Beograd, čime se završava ciklus.

Ljubitelji sedme umetnosti moći će da uživaju u najnovijim ostvarenjima evropske kinematografije na Festivalu evropskog filma (#EUfilmFest) u EU info centru u Beogradu, u periodu od ponedeljka, 22. januara, sve do subote, 27. januara 2018. godine.

Tokom šest festivalskih dana biće prikazano deset filmova iz Danske, Belgije, Hrvatske, Austrije, Grčke, Kipra, Slovačke, Holandije, Portugalije i Švedske.

Festival evropskog filma #EUfilmFest se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije, EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji. Sve projekcije počinju u 18.00h i 20.30h, a ulaz je besplatan uz ulaznice koje se preuzimaju u EU info centru.

Festival otvara grčka drama “Tišina” o mladoj operskoj pevačici koja pokušava da vrati svoj glas, a tom prilikom novinarima će se obratiti:

  • Marija Mondelu, savetnica za medije Ambasade Grčke u Beogradu
  • Pol-Anri Prese, šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Republici Srbiji

Zvanični hashtag festival je #EUfilmFest, a program festivala pronađite ovde.