24.03.2016 //
Nemate svog nutricionistu? Nije ni potrebno jer bi vam sigurno ovako nešto prepisao. Bez hleba, podrazumeva se.

Potrebno namirnica:

200g mladog spanaća

3 suve smokve

6 sušene kajsije

40g suvog grožđa

2dl belog vina

300g guščje džigerice

Maldon so, biber

Svež vlašac

Preliv za salatu:

30ml jabukovog sirćeta

15ml ulja od lešnika

15ml ulja od oraha

30ml maslinovog ulja

1 manji čen belog luka, sitno iseckan

2 šalote, sitno seckane

Način pripreme:

Iseckati suvo voće na kockice veličine 5x5mm. Kuvati u belom vinu oko 10 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Listove spanaća odvojiti od peteljke i pažljivo oprati. Ocediti i posušiti na papirnim ubrusima.  Izmešati sastojke za preliv.

Guščju džigericu iseći na kriške debljine 1cm. Urezati nožem unakrsnu šaru i peći na vrelom tiganju bez ulja, oko 30 sekundi sa svake strane. Odstraniti otopljenu masnoću iz tiganja i  kratko podgrejati suvo voće.

Posuti preliv preko salate, poređati suvo voće i guščju džigericu preko. Začiniti solju, biberom i posuti sitno seckanim vlašcem.