24.03.2016 //
Nemate svog nutricionistu? Nije ni potrebno jer bi vam sigurno ovako nešto prepisao. Bez hleba, podrazumeva se.
Potrebno namirnica:
200g mladog spanaća
3 suve smokve
6 sušene kajsije
40g suvog grožđa
2dl belog vina
300g guščje džigerice
Maldon so, biber
Svež vlašac
Preliv za salatu:
30ml jabukovog sirćeta
15ml ulja od lešnika
15ml ulja od oraha
30ml maslinovog ulja
1 manji čen belog luka, sitno iseckan
2 šalote, sitno seckane
Način pripreme:
Iseckati suvo voće na kockice veličine 5x5mm. Kuvati u belom vinu oko 10 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Listove spanaća odvojiti od peteljke i pažljivo oprati. Ocediti i posušiti na papirnim ubrusima. Izmešati sastojke za preliv.
Guščju džigericu iseći na kriške debljine 1cm. Urezati nožem unakrsnu šaru i peći na vrelom tiganju bez ulja, oko 30 sekundi sa svake strane. Odstraniti otopljenu masnoću iz tiganja i kratko podgrejati suvo voće.
Posuti preliv preko salate, poređati suvo voće i guščju džigericu preko. Začiniti solju, biberom i posuti sitno seckanim vlašcem.