Завршен је рад III руско-српске археолошке конференције ,,Од Дунава до Волге: интеракције и трансформације култура у 1. миленијуму н.е.“. Конференција је свечано затворена у Народном музеју Београда, једном од најзначајнијих културних и научно-истраживачких центара у земљи. Присутне је том приликом поздравила директор музеја Бојана Борић-Брешковић, изразивши наду да ће у наредном периоду сарадња руских и српских научника бити све јача. О значају научне карике у ланцу области сарадње двеју земаља и неопходности пружања подршке њеном развоју говорио је представник Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду Василије Галактионов, искористивши прилику да позове учеснике из Србије овогодишњег научног скупа да буду гости на конференцији у Русији, чије је одржавање најављено за 2021. годину.

Пријатељским разговором уз чашицу чаја у гостољубивом Руском дому завршен је садржајан програм конференције, коју су организатори уз подршку Руског центра за науку и културу у Београду обогатили културним програмом и посетама јединствених археолошких објеката, којима је богата Србија.

Конференцију коју је организовао Музеј Војводине уз подршку Руског дома резултат је активне десетогодишње сарадње музеја са низом руских археолошких института и организација, међу којима су Руска академија наука и Државни музеј Ермитаж.

Original Article