Učenici i učenice Karlovačke gimnazije i Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ učestvovali su u radionici „Kako razumem savremenu umetnost – performans“, koja je održana u novosadskom EU info kutku, kao deo programa Festivala savremene umetnosti „Dunavski dijalozi 2018“.

Osnivačica i direktorka festivala Vesna Latinović pozdravila je srednjoškolce, a nakon toga, o savremenoj umetnosti i performansu govorili su novosadski multimedijalni umetnik Dragan Vojvodić, kao i gosti iz Hrvatske – likovna umetnica Kata Mijatović i akademski slikar Zoran Pavelić.

Festival savremene umetnosti „Dunavski dijalozi 2018“ počeo je 28. avgusta i trajaće do 15. septembra, a ovo je njegovo šesto izdanje, u organizaciji Galerije Bel Art. Tokom trajanja festivala, u novosadskim galerijama i izložbenim prostorima, na ulicama i trgovima, svoje radove predstavljaju umetnici iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Srbije, Rumunije, Bugarske, Ukrajine i Moldavije. Tema ovogodišnjeg izdanja je „Upotreba čoveka“ , a svi sadržaji besplatni su.

Detaljne informacije o festivalu i izložbama nalaze se na internet stranici danubeartfest.org.