26. marta 2016, g. Žan Pjer Gasto, šef ekonomskog odeljenja, i potpukovnik Olivije Ruane, izaslanik odbrane, su predstavljali gospođu ambasador na kratkoj ceremoniji koju je organizovalo udruženje srpskih pilota « Serbian Cockpit Association » kako bi obeležilo stogodišnjicu srpskog vazduhoplovstva.
Ceremonija koja je održana u prostorijama udruženja je bila prilika da se podseti na dominantnu ulogu koju je francuska avijacija imala u različitim oblastima vezanim prvo za uspostavljanje, a zatim za razvoj srpske avijacije : obuka pilota (civilnih i vojnih), uspostavljanje kontrole vazdušnog saobraćaja, obuku inženjera, pomoć pri razvoju avio industrije (fabrika Brege u Kraljevu), pomoć u razvoju udruženja « Aero klub » iz koga će proisteći prva avio kompanija Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca « Aeroput » 1927. godine.
U svom govoru, g. Velimir Isaković, predsednik udruženja, je govorio o ovoj francuskoj pomoći podvukavši zašto i kako se sve odvijalo, naznačivši na taj način da je francuski poduhvat bio u osnovi bez interesa, motivisan jedino željom da se iskustvo podeli. U svom odgovoru, potpukovnik Ruane se zahvalio svom sagovorniku na ceremoniji podvukavši da su počeci srpske avijacije bili veoma vezani za francusko-srpsko bratstvo po oružju razvijano tokom Prvog svetskog rata
Na kraju je g. Velimir Isaković svečano predao povelju g. Žan Pjer Gastou i poptukovniku Ruaneu zahvalivši na taj način francuskoj naciji na pomoći koja je data počecima srpske avijacije.