(Last Updated On: February 1, 2023)

Letnja akademija u Olimpiji (OSA) i Evropska asocijacija za međunarodne studije (EISA) objavili su jedinstvenu obrazovnu priliku za diplomirane studente, mlade istraživače i praktikante: Letnju akademiju u Olimpiji 2016 sa temom Politika i međunarodne studije, koji će se održati u julu u Nafpliju.

Kursevi, datumi i mesto

Obuhvatajući sedam kurseva sa temama: 1) Konflikt i političko nasilje; 2) Istorija, filozofija i sociologija međunarodnih odnosa; 3) Evropsko pomeranje političkog poretka; 4) Religija i međunarodna politika; 5) Terorizam i borba protiv terorizma; 6) Analiza političkih rizika; i 7) Nacionalizam i etnička politika, Letnja akademija u Olimpiji će se održati od 11. do 21. jula 2016, u živopisnom i istorijskom primorskom gradu, prvoj prestonici savremene Grčke, Nafpliju na Peloponezu.

Zašto da se prijavite?

Pridružite nam se i iskoristite na najbolji način:

– Fakultet koji se nalazi u samom vrhu akademskih istraživanja;
– Pristup okrenut studentima, gde su faultet i studenti aktivno uključeni u proces učenja i unutar, a i van učionica;
– Svetska školska mreža koja svake godine spaja potpuno različite i talentovane grupe ljudi od otprilike 100 diplomiranih studenata i profesora iz više od 30 zemalja;
– Program sa neverovatnom socijalnom dinamikom, gde se intelektualne veze i odnosi stvoreni tokom kursa nastavljaju i dosta nakon njegovog završetka;
– Živopisno mesto gde se antika susreće sa modernim svetom.

Kako se prijaviti

Kandidati bi trebalo da budu studenti postdiplomskih studija ili diplomci koji planiraju master ili doktorske studije, ali obično prihvatamo i napredne studente osnovnih studija, kao i istraživače i pripravnika. Svi kandidati moraju tečno govoriti engleski jezik.

Prijava treba da sadrži sledeće:
1) popunjen formular za prijavu;
2) kopiju vašeg CV-a; i,
3) preporuku.

Molimo vas da skinete formular za prijavu (pogledajte dole) i da ga predate elektronski. Mesta su ograničena i biće dodeljena prema kvalifikacijama.

Rok za prijavu je 30. april 2016, a odluke će biti poslate do 6. maja 2016. Podstiču se rane prijave, pogotovo za one koji žele finansijsku pomoć. Takođe imajte u vidu da će rane prijave dostavljene do 10. marta 2016. imati za 10% umanjenu školarinu.

Primljeni strani studenti će dobiti svu neophodnu dokumentaciju kako bi mogli da podnesu zahtev za vizu, ukoliko je to potrebno.

Za sve informacije u vezi sa programom i procesom prijavljivanja, molimo vas posetite: www.olympiasummeracademy.org

Za sva dalja pitanja kontaktirajte gospođu Aspu Kirjaki:
E:

| T: +30 2310 260 322 | F: +30 2310 260 332
Skinite formular za prijavu

Stipendije Letnje akademije u Olimpiji

Letnja akademija u Olimpiji nudi određeni broj stipendija od po 500€. Ove stipendije su otvorene za sve kandidate i biće dodeljene na osnovu kvalifikacija i potreba.

Uslovi:

  • Pravo da se prijave za stipendiju Letnje akademije u Olimpiji imaju oni koji će boraviti u Olimpiji tokom celog trajanja letnjeg programa, t.j. ili studenti koji budu učestvovali u prvom krugu ili oni koji budu učestvovali u dva kraća kruga (jedan iz grupe I i jedan iz grupe II).
  • Letnja akademija u Olimpiji će automatski dati stipendiju svim studentima doktorskih studija, koji borave u Olimpiji tokom celog trajanja letnjeg programa, kao i članovima Evropske asocijacije za međunarodne studije (za više informacija o tome kako da postanete član, posetite sledeću stranicu http://www.eisa-net.org/)

Pogledajte ovde OSA teaser: https://vimeo.com/122356789

Krajnji rok za prijavljivanje je 30. april, 2016.

Rane prijave dostavljene do 10. marta 2016, imaće 10% umanjenu školarinu.