Festival evropskog filma već šestu godinu za redom donosi najbolje filmove savremene evropske produkcije u gradove širom Srbije.

Festival je otvoren projekcijom grčke drama “Tišina” o mladoj operskoj pevačici koja pokušava da vrati svoj glas, a tom prilikom prisutnima se obratila Marija Mondelu, savetnica za medije Ambasade Grčke u Beogradu i Pol-Anri Prese, šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije EU u Republici Srbiji.

Pol-Anri Prese, prilikom otvaranja festivala rekao je da je 2016. godine, uvedena novina, tako što su filmovi prikazivani publici na festivalu u gradovima širom Srbije, pa tek onda u Beogradu. “Na ovaj način, publika je dobila priliku da uživa u filmovima najbolje evropske produkcije na 11 lokacija u Srbiji na festivalu koji je imao prolećni, letnji, jesenji i zimski deo. Festival je otvoren u Novom Sadu maja 2017. godine, tokom Meseca Evrope, nakon čega je putovao u Niš, Šabac, Leskovac, Negotin, ponovo Novi Sad, Zemun, Inđiju, Lazarevac, Mladenovac i Novi Pazar.”

Ljubitelji sedme umetnosti moći će da uživaju u najnovijim ostvarenjima evropske kinematografije na Festivalu evropskog filma (#EUfilmFest) u EU info centru u Beogradu, u periodu od ponedeljka, 22. januara, sve do subote, 27. januara 2018. godine.

Tokom šest festivalskih dana biće prikazano deset filmova iz Danske, Belgije, Hrvatske, Austrije, Grčke, Kipra, Slovačke, Holandije, Portugalije i Švedske.

Festival evropskog filma #EUfilmFest se održava u organizaciji Delegacije Evropske unije, EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU u Srbiji.

Sve projekcije počinju u 18.00h i 20.30h, a ulaz je besplatan uz ulaznice koje se preuzimaju u EU info centru.

Zvanični hashtag festival je #EUfilmFest, a program festivala pronađite ovde.