Institut Konfucije u Beogradu obaveštava sve zainteresovane da počinje prijavljivanje za polaganje svih nivoa ispita HSK i HSKK, koji će se održati u subotu, 14. maja 2022. godine.

Prijavljivanje se zatvara u petak 15. aprila tekuće godine, naknadno prijavljivanje nije moguće. U nastavku su informacije o načinu prijavljivanja za ispit.

NAPOMENA: USLED TRENUTNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE, DONETA JE ODLUKA DA SVI KANDIDATI, BEZ OBZIRA DA LI SU SE VAKCINISALI ILI NE, MORAJU NA DAN ISPITA SA SOBOM PONETI DOKAZ DA SU NEGATIVNI NA KORONA VIRUS NE STARIJI OD 72 SATA (PCR TEST ILI ANTIGENSKI TEST, NE TEST NA ANTITELA). MOLIMO VAS DA URAČUNATE I OVE TROŠKOVE I DA SE NE PRIJAVLJUJETE ZA POLAGANJE ISPITA UKOLIKO VAM TESIRANJE NIJE PRIHVATLJIVO, JER REFUNDACIJA NOVCA NEĆE BITI MOGUĆA.

Koraci za prijavu (pažljivo pročitajte sva četiri koraka):

Korak 1: Kako biste se uspešno prijavili za željeni ispit potrebno je da se prvo obavezno registrujete na web-stranici www.chinesetest.cn i prijavite polaganje određenog nivoa ispita HSK/HSKK. Pročitajte uputstvo na sajtu i pratite korake za onlajn registraciju i prijavu ispita.

Prilikom prijavljivanja na sajtu chinesetest.cn treba voditi računa o:

– upisati PRVO puno prezime, PA ime u polju 证件上姓名 napisati (SA korišćenjem slova č, ć, š itd),

– u polju 中文姓名 upisati kinesko ime ukoliko imate, ali nije neophodno

– u polju 证件类型 (tip isprave): izabrati 身份证 lična karta, 护照 pasoš ili 居留证 boravišna dozvola

– u polju 证件号 upisati broj lične karte, pasoša ili boravišne dozvole u zavisnosti od toga šta ste izabrali u prethodnom polju 证件类型

– uneti mejl koji je važeći i koji aktivno koristite budući da će se na njega slati sva obaveštenja u vezi sa ispitom

– od 2020. godine, postavljanje fotografije u elektronskom formatu u za to predviđeno polje je OBAVEZNO (slika bi trebalo da bude onakva kakvu koristite za lična dokumenta, ali sajt nekad ne prihvata i sasvim odgovarajuće fotografije, stoga možete slobodno pokušati sa najrazličitijim fotografijama, čak i selfie-jima jer je to nekad bila jedina opcija koju je sajt prihvatao, obavezno pokušati sa smanjivanjem rezolucije tj. veličine slike u mb i slično, pojedinim kandidatima je ubacivanje odgovarajuće fotografije trajalo danima sa različitim fotografijama, zato molimo za strpljenje i upornost, pošto je sajt spor, hvala na razumevanju)

Korak 2: Izvršiti uplatu naknade za polaganje ispita. Sve uplate se vrše u pošti ili banci u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate na žiro račun Filološkog fakulteta 840-1615666-26, sa obaveznom naznakom “za Institut Konfucije” u polju primalac uplate, na cenu ispita potrebno je dodati PDV u iznosu od 20%, pa Vas molimo da na dan uplate u zavisnosti od iznosa koji dobijete po srednjem kursu NBS dodate i 20% na ime PDV-a. Cene su sledeće:

HSK 一级 (nivo 1, cena: 10 evra),

HSK 二级 (nivo 2, cena: 15 evra),

HSK三级 (nivo 3, cena: 20 evra),

HSK四级 (nivo 4, cena: 25 evra),

HSK五级 (nivo 5, cena: 30 evra),

HSK六级 (nivo 6, cena: 35 evra)

HSKK 初级 (početni, cena: 15 evra),

HSKK中级 (srednji, cena: 20 evra) i

HSKK高级 (viši nivo, cena: 25 evra)

Korak 3: Sliku/sken uplatnice ili screenshot elektronske uplate poslati na naš mejl (institutkonfucije@fil.bg.ac.rs), zajedno sa popunjenim podacima u prikačenoj prijavi za HSK/HSKK ispit (popunite i pošaljete popunjenu prijavu u word formatu, nema potrebe za štampanjem, skeniranjem i sl). Podaci koje popunjavate u ovoj prijavi moraju se podudarati sa onim koje ste uneli na sajtu (zato stavite istu mejl adresu, izaberite istu ličnu ispravu itd).

Korak 4: Dobićete odgovor na mejl kao potvrdu o prijemu dokaza o uplati i formulara i TEK TADA STE SE USPEŠNO REGISTROVALI I TEK TADA ĆE NA SAJTU NA KOJEM STE SE PRIJAVILI STAJATI DA JE UPLATA IZVRŠENA, ČIME STE ZAVRŠILI PROCES PRIJAVLJIVANJA ZA ISPIT.

Više o ispitu HSK i HSKK možete pogledati na https://konfucije.fil.bg.ac.rs/wp/hsk-2/

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Original Article