(Last Updated On: September 22, 2023)

U prepunom i prelepom zdanju naše rezidencije u četvrtak 14. septembra održana je spektakularna modna revija PIERRE CARDIN powered by RENAULT, u organizaciji agencija Fabrike i ambasade Francuske.

Beograd je imao čast da bude jedna od destinacija u okviru „PIERRE CARDIN World tour“, zbog čega je – kako je Vesna Mandić, direktorka Fabrike – istakla, sinoć bio centar svetske mode. Na reviji je prikazano 77 modela iz poslednje kolekcije MARS i desetak modela koji su bili premijerno prikazani, kao deo kolekcije koja će biti predstavljena na modnoj reviji 25. septembra, kao završnica Pariskog Fashion week-a.

Na početku programa, prisutnima su se obratili ambasador Francuske, Pjer Košar i direktorka Fabrike, Vesna Mandić. Publika je uživala i gromoglasnim aplauzom ispratila svaki model, a na kraju su sa manekenima izašli i dobili ogroman aplauz i kreativni direktor i naslednik Pjera Kardena, Rodrigo Bazilikati Karden i kreator Đan Paolo Đanoti.

Program večeri je bio izuzeno bogat i u znaku Francuske, pa su u okviru ove večeri održane i

- promocija magazina MARIE CLAIRE, za koji je nedavno za srpsko tržište dobila licencu Color media Commnunication

- izložba rukom rađenih tašni „ARTE&BELLEZZA, kreatorke Dragane Mirčetić koja je privukla izuzetnu pažnju

Ovo glamurozno veče je obeležio i veliki broj uglednih i poznatih zvanica koje su pred početak događaja slikale na „crvenom tepihu“: supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić, dirigent Bojan Suđić, pozorišni reditelj Nebojša Bradić, princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, kreatori Verica Rakočević, Igor Todorović, Dragana Ognjenović i Tamara Jarić, glumice Vesna Čipčić i Milica Zarić, kompozitor Aleksandra Simič, prof. Neda Todorović, urednica magazina “Maire Claire” Jasmina Ubiparip, Aleksandra Čoban, brojni ambasadori i mnogi drugi, ali i 70 tak novinara, blogera i influensera. Događaj je po broju kamera i fotoreportera podsećao na Nedelje mode u Milanu, Parizu…

Jedan od najupečatljivijih momenata večeri je bio kada su u Renaut automobilu, direktno na „crveni tepih“ stigle zvezde ove večeri: muzičarke Konstrakta i Ana Stanić i direktorka marketinga i komunikacija Erste banke, Aleksandra Kosanović Strižak, u modelima visoke mode Pjer Karden. Pjer Karden tim je izabrao njih tri da budu specijalne gošće i da se, kao što običaj nalaže na svetskim revijama, pojave u njihovim modelima.

Zajednički komentar oko 300 zvanica je bio: „Veče za pamćenje“

publie le 19/09/2023

hautdepage

Read More