04.03.2016 //
Izgleda ukusno, ali je zapravo još ukusnije. Steta je da spremate samo za sebe, pozovite i goste da se zajedno prepustite ovim čarobnim ukusima.
Potrebno namirnica:
800g bundeve
4 kom. pačećih prsa sa kožom
2 kašike semena anisa
2 kašičice mlevenog kima
2 kašičice krupno mlevenog bibera
1 kašičica krupne morske soli
250ml soka od narandže
4 narandže
180ml crvenog vina
2 kašike sirćeta od Sherry-a
12 kom. zvezdastog anisa
Par sušenih čilija
Način pripreme:
Bundevu uviti u alu-foliju i peći na 200C dok ne omekša, oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi, odvojiti od kore i propasirati u blenderu.
Pačetinu zarezati po koži na svakih 1cm. Izmešati morsku so, anis, biber i kim. Utrljati u kožu i ostaviti u frižider da odstoji par sati.
Narandže oljuštiti i pažljivo odvojiti segmente. Zagrejati tiganj sa debelim dnom na umerenoj vatri i pržiti pačetinu sa strane kože 5 minuta. Okrenuti i nastaviti sa prženjem 3 minuta. Izvaditi prsa iz tiganja i ukloniti višak masnoće. Naliti sok od narandže, crveno vino, zvezdasti anis i sirće. Kada se tečnost smanji za polovinu začiniti solju pa dodati prsa, čili i segmente narandže. Krčkati 7 minuta.
Podgrejati pire od bundeve sa malo butera i začiniti po ukusu, solju i biberom.