(Last Updated On: June 22, 2022)

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma ambasadora Republike Italije Luke Gorija, koji mu je tom prilikom preneo pozdrave predsednika Serđa Matarele.

Predsednik Vučić je italijanskom ambasadoru poželeo dobrodošlicu u Srbiju i izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno stabilnih prijateljskih odnosa dve zemlje i kontinuirane podrške koju Italija daje evropskom putu Srbije.
 

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma ambasadora Republike Italije

Foto: Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 

Takođe, predsednik Vučić je naveo da očekuje da će se tokom mandata ambasadora Gorija nastaviti odlična ekonomska saradnja sa Italijom, kao jednim od najvećih ekonomski partnera Srbije.
 
Ambasador Gori je, predajući akreditivna pisma predsedniku Vučiću, istakao da Italija pruža jasnu podršku evrointegracijama Srbije i to kroz ekspertsku pomoć u reformama u ključnim oblastima, te da će nastaviti da radi na unapređenju saradnje od koristi za obe zemlje, posebno u oblasti privrede i kulture. On je izrazio zadovoljstvo što već ove nedelje u posetu Srbiji dolazi šef italijanske diplomatije Luiđi Di Majo.
 
Ambasador Gori je takođe istakao privrženosti Italije miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, prenevši da zvanični Rim veoma ceni doprinos predsednika Vučića regionalnoj stabilnosti i saradnji.
 
 
 
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
20. jun 2022. godine
https://www.predsednik.rs/lat/pres-centar/saopstenja/predsednik-vucic-primio-akreditivna-pisma-ambasadora-republike-italije