(Last Updated On: August 25, 2021)

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je akreditivna pisma predao i ambasador Republike Indije Sandživ Koli.

Predsednik Vučić je ovom prilikom izrazio uverenje da će ambasador Koli tradicionalno dobre i prijateljske veze dve zemlje, koje karakteriše međusobno uvažavanje i visok stepen podrške u najvažnijim oblastima, svojim posvećenim radom učiniti još sadržajnijim. Podsetivši na čvrste odnose, građene u doba nastajanja Pokreta nesvrstanih, predsednik Vučić je izrazio nadu da će premijer Modi prihvatiti poziv da učestvuje na obeležavanju 60-ogodišnjice tog Pokreta u oktobru u Beogradu.
 
Predsednik Vučić je zahvalio Indiji na solidarnosti pokazanoj tokom pandemije KOVID-19, konkretno na pomoći da pribavimo vakcine koje je njihov Institut za serume razvio u saradnji sa AstraZenekom. 
 
On je takođe zahvalio na doslednoj politici Indije i principijelnom stavu da poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije.
 
Ambasador Koli je rekao da je upravo predsednik Vučić otvorio novu eru u odnosima između dve zemlje, podsetivši da je 2017. godine kao premijer boravio u Indiji, što je bila prva poseta jednog visokog zvaničnika iz Srbije posle trideset godina.
 
On je istakao da se nada napretku u međusobnim ekonomskim odnosima, primećujući veliki ekonomski napredak Srbije, čije iskustvo može da posluži i Indiji.
 
 
 
 
Beograd,
25. avgust 2021. godine
 
https://www.predsednik.rs/lat/pres-centar/saopstenja/predsednik-vucic-primio-akreditivna-pisma-novoimenovanog-ambasadora-republike-indije