Novosadski EU info point organizovao je prezentaciju programa finansijske i nefinansijske podrške za preduzetnike, mala i srednja preduzeća, u sredu, 21. marta u Poslovnom i inovativnom centru u Bačkom Petrovcu.

“Info dan za preduzetnike, mala i srednja preduzeća” okupio je one koji žele da pokrenu sopstveni posao, kao i one koji u ovoj oblasti već imaju iskustva. U uvodnom obraćanju prisutne su pozdravile Jana Zabunov iz Poslovnog i inovativnog centra i Biljana Viduka iz novosadskog EU info pointa, nakon čega je usledilo predstavljanje programa Evropske preduzetničke mreže (EEN), EBRD BAS programa, IPARD programa i  Erazmusa za mlade preduzetnike.

Za svaki od ovih programa razjašnjene su propozicije, ko može da aplicira i pod kojim uslovima i kakve su procedure. Razgovaralo se o tome kako se povezati s potencijalnim partnerima u EU, kakve su obaveze i prava učesnika u programima, kao i o mnogim drugim detaljima koji su interesovali prisutne. Tokom prezentacije programa Erazmus za mlade preduzetnike (EYE), preko skajpa se u diskusiju uključila i predstavnica Slovačko – italijanske komore iz Bratislave, koja je predstavila mogućnosti za razmenu preduzetnika iz Srbije i Slovačke, u sklopu EYE programa.