Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici sastao se u EU info centru sa 30 studenata ekonomskih fakulteta iz čitave Srbije koje očekuje poseta evropskim institucijama u Briselu. Studijsku posetu najboljih studenata ekonomskih fakulteta sprovodi Delegacija EU u Srbiji u okviru programa ,,Posete institucijama i državama-članicama EU’’.

U neformalnom razgovoru sa ambasadorom Fabricijem, budući ekonomisti su se interesovali za teme obrazovanja u EU i Srbiji, ali i, shodno profesiji koju su birali, značaju jedinstvenog evropskog tržišta, o tome kako funkcioniše evro i ostalih tema koje su se, uglavnom, ticale privrede, finansija, mladih i mogućnosti za usavršavanje na području Evropske unije.

Tridesetoro odabranih studenata ekonomskih fakulteta koji će posetiti Brisel dolaze sa univerziteta iz Beograda, Kragujevca, Niša, Novog Sada i Novog Pazara.

Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je na kraju razgovora  u EU info centru poželeo studentima srećan put u Brisel gde će obići institucije EU čiji je fokus na ekonomiji, obrazovanju i mladima. Studenti će, tokom svog putovanja napraviti po jedan kraći video sa istraživanjem o značaju EU integracija za svaku od zemalja – članica, kao i za Srbiju. Tri najbolje video-analize biće nagrađene.