U sredu, 22. juna na Univerzitetu u Beogradu, održana je završna svečanost ovogodišnjeg programa praktične obuke studenata  „Grčkom nicijativom do radnog iskustva“.  Tom prilikom su studentima uručene potvrde o uspešno obavljenoj praksi u kompanijama– članicama Helenskog privrednog udruženja.

Praksa se organizuje pod pokroviteljstvom Ambasade Grčke u Beogradu, drugu godinu za redom, u cilju promocije kompanija-članica Helenskog privrednog udruženja Srbije, kao i stručnog usavršavanja studenata, njihovog povezivanja sa tržištem rada. Grčka ambasada u Beogradu čvrsto podržava trud grčkih preduzeća koja se nalaze i posluju u Beogradu doprinoseći razvoju bilateralnih ekonomskih i trgovinskih veza i grčko-srpske saradnje u opštem smislu.

Svečanosti su prisustvovali studenti – polaznici programa, predstavnici Grčke ambasade, Helenskog privrednog udruženja, Univerzitetskog Centra za razvoj karijere i kompanija u kojima je realizovana praksa:  ALPHA BANK, AUTOTECHNIKA (HERTZ), CHIPITA, EUROBANK, JUNIOR, METROPOL PALACE, PIREAUS BANK, VOJVOĐANSKA BANKA.

Ove godine je 25 studenta uspešno završilo program prakse, među kojima su  se najbolja 4 zaposlila   u kompanijama Eurobank i Vojvođanska banka gde će nastaviti svoju karijeru.

Pogledajte više fotografija na Flickr-u: